Maandag 28 juli, vakantiedag 4, (BadenBaden, Duitsland)
28 juli 2025 - Baden-Baden, Duitsland
Maandag 28 juli
Het heeft de hele nacht doorgeregent. Het was buiten flink vochtig en toch lekker. We ontbijten buiten.
Maken onze laatste aardbeien op en genieten van de zon.
Marleen gaat in de rij van de douche staan voor een poedelbeurt en ziet onderwijl een geweldige camper (Nederlander) die ze Ventje hebben genoemd, goed voor de slappe lach in de ochtend. Aangezien dochterlief een knalgele mini heeft gekocht stuurt ze de foto maar even door met de vraag of dit de volgende uitdaging gaat worden. 🤣
Bij de toiletten ziet Marleen ook nog de bak vol drank, wat een boel voor 1 nacht. #hips
We pakken in om op tijd te vertrekken richting BadenBaden
Naar Wohnmobilparkplatz in Baden‑Baden aan de Hubertusstraße 2. De parkeerplaats heeft 28 verharde plaatsen, verkoopautomaten, water- en lozingsvoorzieningen.
We rijden wederom snelweg vermijdend, door kleine dorpjes en grote steden en soms flink berg op- en ook weer bergafwaarts. Het zonnetje schijnt. Wat kan genieten simpel zijn. Wat zijn we dankbaar!
We genieten van de veelkleurigheid van de huizen, van groen, geel, naar paars, lila, blauw, rood. Het is zo vrolijk. Echt bijzonder. Helaas niet alle kleuren op de foto kunnen krijgen, maar voor de indruk. Zouden ze in Nederland eens over na mogen denken 😁
Ineens duiken we de grens van Frankrijk over. Hilarisch om zoveel landen te zijn geweest in 1 vakantie.
Onderweg zien we geweldige kerken, rontondes, vakwerkhuizen en nog veel meer, heerlijk genieten.
We rijden een flink stuk door Frankrijk om daarna Duitsland weer in te duiken, waar dicht achter de grens al BadenBaden ligt. Baden-Baden is een stad en een Stadtkreis in Baden-Württemberg. De stad heeft ongeveer 55.000 inwoners. Het is een populaire bestemming voor wellness, maar ook voor culturele, natuurlijke en culinaire ervaringen. In 2021 is Baden-Baden als onderdeel van de Historische kuuroorden van Europa op de UNESCO lijst gekomen.
We komen op onze camperplaats aan en gelijk gaat het flink regenen. We twijfelen even of we blijven omdat er geen toilet in de buurt is. En tevens ook geen douche. Hadden we niet goed gecheckt.
We blijven, vakantie is vakantie.
En de regen stopt, waardoor we gaan wandelen naar Kaufland.
We halen wat boodschappen inclusief het slaapmutsje van Roel (broer van Berend) en Dineke.(schoonzus Berend) En idd, hij is lekker!
We gaan relax buiten zitten, Berend scoort nog even flink wat water voor in de watertank.
Ineens valt de regen weer met bakken uit de lucht, we kruipen gauw in de camper. Berend had bij de Kaufland nog een broodje vlees gescoord met mosterd (lekker warm) die heeft hij met smaak opgegeten. Zodoende hadden we eigenlijk geen zin meer in echt avondeten. Het wordt een blik soep, ook heel lekker.
De radio in de camper wordt weer onder handen genomen, want DAB+ schijnt toch niet echt te werken. Uiteindelijk wordt het een koppeling met de IPAD en diverse radio en de spotify app. We hebben muziek!
De avond brengen we verder relax door, het zonnetje schijnt nog wat flauwtjes, maar ala het is binnen beter. Morgen een nieuwe dag!

Gelukkig hebben jullie een eigen douche en wc in de camper, dat scheelt weer.
Jammer van de regen. Hopelijk wordt het wel weer beter.