Vakantie 2024, dag 1, 2, 3 Lünne

5 augustus 2024 - Lünne, Duitsland

Zondag 4 augustus,

We starten de dag relax. Gelukkig is de regen verdwenen. Temperatuur nog niet heel relax, maar ala, daar kun je je op kleden.
We ontbijten voor de camper. Aansluitend gaat Berend wederom hardlopen. Kijken hoever hij komt zegt ie.

1000060340

Marleen gaat opruimen, afwassen en de boel wat aanvegen.
Diverse buren vertrekken, anderen landen weer op de camping, het is een gezellige drukte.
Onderwijl heeft Marleen nog bijna een uur met dochterlief gebeld  die onderweg is naar huis na hun gezamenlijke vakantie. Even heerlijk bijkletsen.
Berend rent een heel stuk en stuurt onderwijl nog een app dat het wel ff kan duren.
Wanneer hij uiteindelijk thuis is is de boel aan kant en eten we een cracker en een broodje uit ons oventje.
We besluite

1000060310

n een end te gaan fietsen, doel, de sluis, via de fietsknoop op zijn telefoon #erghandig.

1000060316

Via weggetjes, bruggetjes, maisvelden komen we bij de Sluis.

100006030810000603111000060309

Wat een geweld zit er in het water, mooi om te zien.
Naast de sluis is een restaurant, ff een bak koffie. Berend ziet een ander een lekker aardbei gebakje eten (hij had alleen meer dan de helft al op) en besluit er 2 te bestellen. Met goed ons best doen kreeg Berend hem op en Marleen de helft.

1000060317

We springen weer op de fiets, langs leuke weggetjes,

100006031810000603061000060305

soms wat verkeerd rijden en dan weer terug komen we uiteindelijk weer bij de camper.

1000060324

Standaard opmerking van Berend, tijd voor bier 😉
Gelukkig zijn Marinda en Jasmin veilig thuis aangekomen.
We gaan in de relax modes, zelfs de zon doet mee, lekker aangenaam.

We eten gemakkelijk mosterdsoep met spekkies en een stukkie brood. Nog steeds heerlijk buiten.
Voor de vakantie had ik de spelletjes Uno en SkipBo meegenomen, vanavond winnen we met Uno beiden een aantal keren.
Tegen 9 uur vertrekken we naar binnen, het wordt toch te koud.
Morgen een nieuwe dag, we verkassen naar een nieuwe plek.

Zaterdag 3 augustus,

We worden zonder wekker relax wakker. Langzaamaan hoor je de buurtjes ook wakker worden en ontbijtjes maken. De zon schijnt, dus we ontbijten voor de camper met een kopje koffie en een bak yoghurt met banaan en noten. Wat wil een mens nog meer. Berend gaat aansluitend gelijk hardlopen. Is met met de buik vol niet zo goed bekomen, maar ala bijna 5 km weer in de pocket.

10000602061000060204

We gaan douchen, aankleden en hebben dan het plan om naar Lingen te gaan.
Kijkend op de buienradar stellen we het plan een beetje bij. Eerst maar boodschappen in Lünne en dan kijken we opnieuw.

1000060196

Volgens buienradar komt er flink wat regen en onweer. We waren al op weg, maar na de eerste bui (voor druppels zijn we niet zo bang) zijn we toch maar terug gegaan.
Bij de camper eten we onze gekochte broodjes op. Eerlijke verdeling Marleen 1tje en Berend 3.
Als de hemel openbreekt met een dikke onweersbui vertrekken we naar binnen. Daar is het droger.
We gaan bedenken waar we maandag heengaan ;-)

1000060207100006020810000602091000060210

Het blijft de hele dag onweren en regenen.  Met hele kleine tussenpozen waarbij het grasveld even kan opdrogen. De kinderen vinden het prachtig, springen en jumpen in de plassen.

10000602481000060252

Berend maakt macaroni in de Skottelbraai. Onder de luifel is het nog prima te doen.

We maken er een relaxte avond van, met boek en verder weinig.

Fijne avond!

Vrijdag 2 augustus,

Inpakken, schoonmaken, rommelen, de camper aan de praat krijgen, je kunt er maar druk mee zijn. Gelukkig deed de camper het uiteindelijk, de boel is ingepakt en de huizen zijn schoon.

10000599781000059979

De oppas geregeld voor allebei en de groeten aan iedereen overgebracht.

1000060001

Joepie, de vakantie kan beginnen. We gaan op weg naar Lünne in Duitsland. De reservering is gemaakt, zelfs de aanbetaling moest geregeld (best spannend om dat naar een Duitse rekening te storten, geen idee hoe snel dat gaat) dus met een foto en mijn beste Duits (ahum) de bevestiging in de mail gestuurd. Krijg je heel grappig alleen de test terug : Fein, Alles Klar.
Nou ja weten we in ieder geval dat het goedkomt.

1000059991

13.40 uur. We zijn geland op de Camping. Helaas bij aankomst van de receptie ging de deur op slot. Pauze!
Kom om 15.00 uur maar terug. 😆
We zoeken eerst maar eens een toilet. Wat een luxe potten.

1000059990

We lopen verder over de camping langs een strandje,

1000060008

een gesloten restaurant en een hoop gezelligheid. Ons plekje is nog onbekend, dat blijft even gissen.
Terug bij de camper maken we wat te eten, chips koffie kunnen we nu ook niet maken. 🙈
Dus maar een cracker en wat water.
In afwachting van wat komen gaat.

Om 14.30 kwam ze al terug. Er waren inmiddels al aardig wat nieuwe gasten, we hadden dus mazzel. Berend was net aan de klets met andere Nederlanders, hij was als eerste bij de balie.
Inschrijving geregeld en in kolone de camping op.

100005999410000599961000060012

Mooi plekje in een rondje om het strandje heen, met achter ons (achter het hek) de toegangsweg naar de camping. Hebben we ook nog wat te kijken.

Na ons geïnstalleerd te hebben doen we een rondje camping. Wat een diversiteit aan caravans, ouwemeuk en toppie stacaravans.
We lopen het meer rond ( BlauweSee) en gaan in de relax modes bij de camper. Biertje erbij, hoe simpel genieten kan het leven zijn.
En tja, een mens moet toch eten nietwaar, we springen na verloop van tijd op de fiets om in Lünne te gaan eten.

1000060028

Omdat het vrijdag is wordt het patat bij Raiffeissen-Grill. Zelfs Marleen probeert wat patatjes en datgaat met langzaam eten dikke prima.

10000600391000060040

Na het eten op de de fiets een stukje omgeving bekijken. Uiteindelijk met her en der wat omfietsen waren we 17 km onderweg.

1000060054

Dankzij de tag van zoekmijnCamper vonden we de weg terug. Wat een uitvinding.
We zakken relax in de stoel, ff wennen aan vakantie vieren.
Langzaam valt de avond....

1000060165

Heerlijk lezen in onze beide E-Readers. Welterusten voor straks.

1. Jeannette:
    3 augustus 2024
    Heel fijne vakantie! Enne, koffie zetten kan altijd. Water in een ketel, oploskoffie. :-). Tip om je adres te markeren? Google maps op je telefoon. Navigeert je ook zo weer terug. Ik heb de telefoon in een houder aan mijn stuur. Geniet van jullie vakantie. Benieuwd waar de reis nog verder heen gaat.
  2. Marleen:
    3 augustus 2024
    Heey Jeannette
    Met onze Tag werkt het super. We vergaten nog wel eens ons adres te markeren. 🙈 Jullie nog op vakantie ?