Vrijdag 25 juli, vakantiedag 1 (Vijlen,Limburg)

25 juli 2025 - Vijlen, Nederland

Vrijdagmorgen 25 juli

De afgelopen dagen hebben we beiden nog gewerkt, gisterenmiddag had Berend  de vakantie BBQ van Cimitec en vandaag is het dan officieel onze eerste vakantie dag 😃.
Berend komt al vroeg naar Zwolle, afgelopen weekend is de camper schoongemaakt en heeft Marleen vast het grootste deel van haar kleding ingepakt.
Best wennen, in de oude camper gooide Marleen haar koffer in de alkoof en dat was dat, nu hebben we officiële kleding kastjes 😆
Die zijn nu netjes ingepakt met wat we denken dat nodig is en...zoals de gemiddelde vrouw betaamd, ietsje meer.....

10000555321000055542

Berend is om 09.00 uur vertrokken uit Sebaldeburen En Marleen heeft alles klaarstaan bij haar auto, lekker makkelijk, kunnen we zo overpakken.
Op weg naar onze eerste vakantieplek:
Camping van den Booren in Vijlen. (Limburg) hier is onze eerste stop, morgen gaan we weer verder richting Trier.

10000556071000055608

Onderweg gaan we van file naar file en zien de geweldigste trucks die op weg zijn naar het Truckerfestival in Assen.
Diverse buitjes vallen, maar wat nu valt, valt straks niet ;-)
Radio gezellig aan en rustig doorkeutelen, we hebben vakantie! Zo denken vele vakantie gangers om ons heen ook. Nederland in beweging, wat een verkeer zeg, volgepakte auto's, bussen, caravan, camper,  schoonmoederkofffers op het dak en gaan met die banaan.
Dicht bij Eindhoven even een plaspauze. De lucht wordt lichter, de ruitenwisser mag uit. Hoop op droogte en een beetje zon.

We zijn geland, in Vijlen, Limburg, camping Melkveebedrijf van den Booren.
De bult op vond de camper niet leuk, hij raakte de bodem #jakkes

We zijn geland, in Vijlen, Limburg, op camping Melkveebedrijf van den Booren.
De bult naar de camping vond de camper niet leuk, hij raakte de bodem #jakkes.

Wat een uitzicht zagen we gelijk.  Er was maar plek voor 1 nacht. Even rustig installeren.
De koeien heten ons welkom. Met name dame 9273 was erg geïnteresseerd in ons.

De eigenaar heette ons welkom en bracht ons naar de plek. We reden/ het laatste plekje op de camping, naast de bosrand.
De Luifel maar uit, best warm die zon ;-)

1000055617

We lopen een rondje camping, langs de Kalverstraat en maakten nog even een praatje met de boer. Hij heeft 100 koeien en 70 kleinvee. Sommige kalveren waren net gisteren geboren. #liefja

10000556561000055635

Het is een knusse camping, zo naast de boerderij, met alle voorzieningen die nodig zijn.

1000055652

Tijd voor de VrijMiBo, de start vieren van onze vakantie. Max Verstappen rijdt onderwijl de kwalificatie voor de sprintrace. Borrelnootjes erbij en relax genieten van het uitzicht. Aansluitend een powernapje voor ons beiden. Je bent niet voor niks 60 geweest 🤣

10000556301000055629

Begin van de avond wandelen we naar Vijlen. Op naar restaurant Bergzicht. Volgens Google Maps moesten we stijl omhoog en zou de wandeling van 1.4 kilometer bijna 20 minuten duren. We gingen het zien.

Inderdaad was het stijl klauterwerk. Je moet er wat voor over hebben.
Bij het restaurant een knus tafeltje buiten. Berend aan een biertje en Marleen een ijstheetje.
De bestelling had wat voeten in de aarde, volgens de website kon je gewoon patat met wat erbij bestellen, maar volgens de kaart op tafel niet. En een compleet menu krijgt Marleen niet weg.
En om in de trant van de 60 plus te blijven kreeg Marleen een senioren menu 🤣 Varkensnitsel met championsaus en patat.
Berend nam Taco met pittige saus.
Helaas was zijn verwachting anders dan het menu wat hij kreeg. Het bleek een soort kapsalon met gehakt en niet echt pittig. De bak was zo vol dat hij het niet eens op kreeg. Had hij dus ook maar de senioren versie moeten nemen. 😂
Terug bergafwaarts ging veel sneller, een stoere man kwam zelfs met de trap omhoog met zijn fiets onder de arm.

1000055655

Terug bij de camper heeft Berend de koeien nog even gevoerd en gaan we nagenieten van de zonsondergang.
De avond valt in Vijlen.

1000055667

1. Mira:
    25 juli 2025
    Fijne vakantie Marleen en Berend, geniet ervan!
  2. Marleen:
    25 juli 2025
    Dankjewel Mira! Fijne verjaardag morgen.
  3. Jeannette:
    26 juli 2025
    Heel fijne vakantie!! Trier is zeker prachtig. Is ook mooi om de berg op te beklimmen, staat zelfs nog een klooster. Er is een mooie camperplek, maar ook een camping bij Trier. Liggen naast elkaar. Goed te fietsen.
    Is jullie camper zo laag? Hou het maar in de gaten. Heerlijk genieten van de nieuwe camper.
  4. Marleen:
    26 juli 2025
    Het was vooral een rare bobbel bij de ingang, terugweg ging het goed. Dank voor de tips!
  5. Wilma Borgman:
    26 juli 2025
    Hele fijne vakantie samen. Lekker genieten van al het moois waar de camper jullie brengt en het moois onderweg.
  6. Marleen:
    26 juli 2025
    Dank je wel lieve Wilma, ik hoop datje geniet op je nieuwe plek..Bel je na de vakantie snel eens!