Woensdag 6 augustus, vakantiedag 12 (Utscheid, Neuenburg)

6 augustus 2025 - Mettendorf, Duitsland

Woensdag 6 augustus

We slapen voor ons gevoel bijna uit, pas tegen negenen worden we echt wakker. Beiden goed geslapen. We ontbijten met yoghurt, broodjes, koffie en starten relax de dag.

100005941710000594161000059410

Een koolmeesje komt eigenwijs langs en wordt blij van onze stukjes brood, bovendien is hij nog fotogeniek ook.
Het zonnetje komt al vlakbij de camperplek. #wateenluxe.

Berend gaat stoer hardlopen, hij ziet wel waar hij uitkomt zegt hij.
Na een dik uur komt hij weer puffend terug. Het was flink heuvel op en af.

We nemen nog een cracker en springen op de fiets, het plan is om richting Neuerburg te gaan. Ook heuvel op en af.

1000059456

Na een leuke rit, veelal langs de  L-wegen komen we aan in Neuerburg. We zien gelijk een leuke uitkijktoren, die moet natuurlijk beklommen worden. Leuk uitzicht over Neuerburg.

10000594231000059424100005943510000594361000059437

(De Bijtoren is de historische Beilsturm in Neuerburg (Eifel, Rijnland-Palts), ook wel bekend als de toren bij de stadsomwalling (in het Duits vaak “Beilsturm mit Stadtmauer Neuerburg”))

1000059444100005944110000594431000059442

We fietsen verder het dorp in, richting de Pfarrkirche St. Nikolaus zu Neuerburg met Torturm. Deze laatgotische parochiekerk is gebouwd vanaf 1492 onder graaf Cuno II van Manderscheid‑Blankenheim en ligt op een verhoging onder de burcht van Neuerburg. Kenmerkend zijn het tweebeukige ontwerp met prachtig houtsnijwerk, netgewelven met wapenschilden in de sluitstenen, een stenen doopvont uit de 16e eeuw, een achthoekige houten preekstoel uit de 18e eeuw en een sacramentsschrijn uit de bouwperiode. Aan de westzijde bevindt zich de middeleeuwse Torturm: de toegangspoort tot het eerste kasteelgedeelte, later herbouwd na de stadsbrand van 1818 en sindsdien ook gebruikt als klokkentoren.

We bewonderen de kerk en omgeving, de kerk is voor bezoekers gewoon geopend.
We proberen op een terrasje een ijsthee te scoren, maar de eigenaar is zo druk met andere bezoekers dat we na 10 minuten het wachten wel zat zijn en door gingen richting de Aldi.
Op zoek naar donkere biertjes en wat BBQ vlees.
We fietsen weer terug, de telefoon van Berend is leeg en de fietsaccu van Marleen bijna ;-) Onderweg plukken we nog wat zaden in de hoop dat die straks in de tuin van Berend wortel schieten. Eerst maar eens drogen.

1000059349

Bij de camper is het weer biertijd. Een heerlijke koude uit de koelkast. Kan de andere er ook weer in.

Voor morgen hebben we een nieuwe overnachting besproken in Asten-Ommel. Op een SVR camping. Onze laatste overnachting voor deze vakantie, de tijd gaat veel te snel.
Gelukkig hebben we nog even, nog heerlijk genieten van het zonnetje.

Op het terras voor het restaurant bij de camping genieten we nog van een ijsje en een drankje voor we de Skottelbraai aanzwengelen.

10000594661000059464

De paddestoelen groeien al veelvuldig. Mooi om te zien.
We genieten van vlees, sla en de laatste aardappelen op de Skottelbraai.

Langzaam zakt de zon achter de heuvels. Wij genieten van de avond.
Tot morgen!

1. Jeannette:
    7 augustus 2025
    Wat een mooi stadje. Leuk die beschrijvingen. Goed om te onthouden en kijken waar er camperplekken zijn. Twee weken is ook echt te kort eigenlijk. Zo voorbij.
    Nog even genieten dus😁.