Zondag 18 mei, dag 3, Holten
18 mei 2025 - Holterberg, Nederland
Zondag 18 mei
Beiden heerlijk geslapen. Marleen was al vroeg naar het toilet geweest en had daar een -best wel eng grote- toren gered die in de afwasbak voor de douche was gevallen en hopeloos geen enkele kant opkon. Naar boven klimmen was toch echt veel te glad.
Gelukkig lag er een vergeten mes, brrr toch maar hem voorzichtig in de heg naast de ingang geplaatst.
Er was wat minder zon bij het opstaan, toch lekker buiten ontbeten en koffie gedronken. De samenstelling van de te zetten koffie is zelfs nog een uitdaging, hoe was het ook alweer, 1 schepje op 1 kopje, of meer. Kortom, tot nu toe was de koffie meer dan sterk genoeg 😂
Vervolgens douchen,aankleden, opruimen én inpakken, het weekend is alweer voorbij. Het ging veel te hard.
Bij de receptie het verhaal van de totempaal gevraagd.
Jaren geleden met het programma van Robert ten Brink heeft de moeder van de huidige eigenaar een verzoek gedaan voor deze totempaal. In de paal zijn alle dingen die hen toen verbonden weer gegeven, van het hondje, tot de camping, het werd een hele bijzondere persoonlijke totempaal. En zo sta je in de ochtend te praten over deze totempaal, maar komen we ook in gesprek over het geloof, de verbinding tussen mensen, het zoeken van vele mensen naar hun Zijn en de verdeeldheid in de wereld. Zo bijzonder.
Het is bijna jammer dat we op weg gaan, anders was ik graag nog even door blijven praten. #waardevol
We gaan op weg richting Zwolle om daar de spullen te droppen en dan door naar Sebaldeburen. De lucht is wat bewolkt, met zo af en toe een zonnetje. Een mooie zondag!
In Zwolle even de grootste zooi van Marleen uitgeladen en weer door..
We zijn weer geland in Sebaldeburen,
gezellig achter elkaar aan getuft tot Steenwijk waar Berend nog even flink goedkoop kon tanken en Marleen vast doorreed naar de Kerkweg om de auto's aan de kant te zetten en de planten buiten water te geven.
De aardbeien en maïs waren mij dankbaar voor deze natte plens.
Nadat Berend gearriveerd was hebben we de boodschappen uit de camper gehaald en verder laten we relax alles staan, oohh ja, nog wel moet de afwas eruit, want die hebben we het hele weekend nog niet gedaan, hoezo lui.
Op naar een gedenkwaardige middag en binnenkort naar het Strandheemfestival in Opende. Dit weekend is goed bevallen, weten we alles al, nee echt niet, maar dat komt op termijn zeker.
Mooie zondag!
Jeannette:18 mei 2025Wat een mooi bijzonder verhaal over de Totempaal. Natuurlijk kan je nog niet alles weten, komt vanzelf wel. Fijn dat het jullie wel bevallen is, deze camper! Nu op naar het Strandheemfestival. Lijkt mij ook mooi.